-10% на всички ДОБАВКИ
КУПОН ЗА НАМАЛЕНИЕ

Здравейте, скъпи клиенти! През месец януари екипът ни пуска 10% намаление (промо код: Dbvk10) на всички ДОБАВКИ закупени от сайта ни.

More Less
Изтича на: 31-01-2020

Малко повече за марката Bardahl

През далечната 1939 година, норвежецът Оле Бардал прави невероятно откритие, което променя светът на механиката. Той открива така наречената поляризация на маслата, чрез който феномен успява да създаде тънък слой между движещите се компоненти във всякакъв вид машини. Чрез този метод се намалява значително триенето и износването на металите.

Тази иновация дава старт на компанията Bardahl, лидер в производството на масла, добавки и подобрители за автомобилната индустрия, и не само, до ден днешен. Качествените продукти на Bardahl осигуряват подобряване КПД на различни видове двигатели, намаляват износването на движещите се компоненти, а от там и удължават живота на машината.

В българия марката е позната под името Бардал, поради транслитерацията, както и фактът, че “h” в името “Bardahl” се обезвучава при изговаряне. Както и да ги потърсите обаче, непременно ще откриете продуктите на Бардал при оторизираните дистрибутори. Марката се е доказала във времето и е постигнала и други иновации в своята сфера. Продукт на 50 години усилена работа и тестове в лабораториите Bardahl.

Добавки бардал – основни типове

Продуктите на Bardahl са световно известни. Много състезателни екипи се доверяват на американската марка. При автомобилните спортове, малки пропуски могат да доведат до големи загуби, дори трагични в някой случаи. Ето защо, професионалистите се доверяват на доказали се производители. Като собственици на автомобили, ние също искаме те да ни служат вярно и безаварийно възможно най-дълго време. За да постигнем това е добре да помислим за една малка инвестиция в Bardahl добавки. Те ще ни помогнат да запазим производителността на нашия автомобил. Има и добавки Бардал произведени с цел, не само да запазят работата на двигателя в нормите поставени от производителят, но дори и да подобрят техните показатели.

Примери за това са продукти като “Bardahl turbo cleaner”, създаден да увеличи живота и производителността на една турбо система в бензинов или дизелов агрегат. Bardahl octane booster пък е добавка за гориво, която има за цел да повиши октановото число на бензиново гориво с до пет пункта. Това допринася за по-голяма динамика и еластичност на турбинирани мотори или такива снабдени с компресор. Остана само да повишим или поне запазим компресията в двигателите, което се оказва постижимо с “Bardahl maxi compression”. Добавка създадена да сведе загубите в компресията на двигателите до минимум, въздействайки не само върху триещите се части, но и върху уплътненията на агрегата. С нейна помощ, гумените уплътнители, които достигат до контакт с добавката, са по-еластични и запазват своята гъвкавост. Това на свой ред им дава по-добри показатели и удължава животът им. Те леко набъбват и по този начин уплътняват по-добре.

Компанията не спира да произвежда продукти от подобен тип и доказва, че не само може да запази вашият автомобил в състоянието, в което сте го закупили, но и дори да повиши показателите му. В по-долните редове ще разгледаме специфични продукти на компанията, произведени за различните видове двигатели, както и какви дребни проблеми можете да отстраните само чрез използването на подходящата добавка Бардал.

Специализирани добавки за дизелови автомобили с марка Bardahl

Предвид специфичните изисквания на дизеловите мотори, както и тенденцията подобни агрегати да се използват предимно за работни машини, благодарение на техните специфични качества, марката Bardahl е създала богата гама от добавки и масла подходящи точно за дизелови мотори.

Една такава Бардал добавка за дизел е “Bardahl cetane booster”, нейната цел е да даде еквивалент на “Bardahl octane booster” за дизеловите МПС-та. Освен това, Американските производители са помислили и за наличието на повече твърди частици, обвързани с работата на един дизелов агрегат. На пазара се предлагат множество почистващи добавки за дюзи, филтри и горивни камери. Нека им обърнем подобаващо внимание. С оглед количеството дизелови автомобили в България, както и тенденцията те да пристигат в страната на повече километри, е важно да сме запознати с продуктите, които биха ни помогнали да се насладим на новата си придобивка.

Bardahl BDC

Bardahl BDC добавка за дизел

Един такъв продукт, лидер на пазара, е Bardahl BDC (Bardahl Diesel Combustion). Той е, може би, оптималното решение за един дизелов автомобил. Ползите от употребата на Бардал бдц са много. Той не само подпомага смазването на двигателя. Продуктът може да доведе до намаляване на разхода на гориво с 10%. Той почиства дюзите и инжекторите на гориво в цилиндрите. По този начин впръскването е равномерно, както и изгарянето е пълно. Това на свой ред намалява твърдите частици в катализатора. Bardahl BDC предотвратява натрупването на въглеродни отлагания и предотвратява замръзването на гориво.

Множество клиенти имат оплаквания относно качеството на дизеловото гориво в страната от различни доставчици. Евентуалното наличие на примеси в дизела, би довело до по-лесното му замръзване през зимния период. Това явление ще ви коства много нерви, особено в някоя студено утрин, но освен това може да доведе до скъпи ремонти.

Поради множеството качества на Bardahl BDC, тя е една от най-търсените добавки за дизелови автомобили. Можете да прочетете Bardahl bdc мнения по форумите, повечето от които ще бъдат положителни. Някой потребители биха поспорили за съотношението Bardahl BDC цена – качество, но в крайна сметка ако изисквате от една марка безкомпромисно качество, трябва да сте готови да платите и съответната цена.

Bardahl Diesel Injection Restorer 11

Добавки Бардал за дюзи

Слабо място при дизеловите автомобили са дюзите, особено при наличието на некачествени горива. Решението на този проблем от Bardahl идва в лицето на продуктът “Bardahl – diesel injection restorer 11”. Продукт който може да почисти дори силно замърсени дюзи в рамките на 30 – 40 минути работа на празен ход. Що се отнася до дизеловите агрегати снабдени със система “Common rail”, за тях от Бардал предоставят и “Bardahl common rail diesel injector cleaner”.

Много дизелови двигатели са особено взискателни към безкомпромисната работа на инжекционната си система. Подобни продукти биха били крайно полезни и за автомобилите от Fiat Group и техните Multijet дизелови мотори, за които безупречното състояние на дюзите е ключово за правилната работа на системата.

Bardahl Turbo Cleaner

Bardahl turbo cleaner

Имайки предвид, че масата от модерни дизелови автомобили са снабдени с турбо системи, не бива да пропускаме и качествата на горе-споменатият Bardahl turbo cleaner. Този продукт може дори да елиминира нуждата от демонтаж, при блокирал актуатор на турбини с променлива геометрия. Ремонтните дейности по турбините са може би най-досадните за собствениците на дизелови автомобили, а и са едни от най-скъпите. Струва си да опитате “Bardahl turbo cleaner”, преди да пристъпите към манипулации.

Специализирани добавки с марка Bardahl за бензинови автомобили

Bardahl не са забравили и за бензиновите автомобили, разбира се. Компанията произвежда набор от добавки и за тях. Добавка за почистване на бензинови дюзи от марката ще намерите при всеки един представител. Макар и по-рядко от при дизеловите автомобили, дюзите на бензиновите агрегати също подлежат на профилактика. Продукти с марката Bardahl, за почистване на дюзи са “Bardahl injector cleaner” и “Bardahl – injector cleaner 6 in 1”. Вторият вариант е Бардал добавка за бензин, еквивалент на Bardahl BDC за дизеловите автомобили. Тоест, тя е комплексна добавка за еднократно почистване на горивната система. Препоръчва се от множество производители, като BMW, Citroen, Mercedes и брандовете от VAG групата. Профилактика на системата с “Bardahl – injector cleaner 6 in 1“ се препоръчва на всеки 5000 километра пробег. Добавката почиства инжекторите, горивната рейка, горивната помпа, клапаните, горивната камера, челата на буталата, сегментите и други. Абсорбира водата в горивото и конденза в резервоара. Намалява шума и пушенето при работа на двигателя. Всичко това допринася за ефективната работа на мотора и намалява разхода на гориво.

Bardahl Добавки

Bardahl масла и добавки за масло

Bardahl са производител на смазочни вещества и добавки с над 50 години иновации зад гърба си. Можете спокойно да им се доверите, не само при избора на добавка, но и при избора на качествени масла. Всички масла от серията на Бардал позволяват да се запази слой против триене и износване на движещи се метални компоненти чрез принципа на Оле Бардал.

Няколко от най-продаваните масла от марка Bardahl:

  • Bardahl 5w40 – XTC 5w40 е синтетично масло подходящо за всякакъв тип двигатели. Характеризира се с много добри показатели при ниски температури. Поради това се препоръчва за натоварени мотори, работещи в студени условия. Маслото е подходящо и за много-клапанови двигатели.
  • Bardahl 10w40 – XTC 10W40 е полусинтетично масло. То отново се препоръчва за всякакъв тип двигатели и условия на работа. Специфичното е, че то има особено ниска летливост и е подходящо за двигатели с по-висок разход на масло. Поддържа двигателя чист от вътре.
  • Bardahl 5w30 – XTC 5W30 е масло, пълна синтетика, подходящо за мотори от ново поколения, снабдени с катализатори и филтри за твърди частици. Подходящо е за двигатели на които производителите препоръчват удължени интервали за смяна.

Конкретните формули за производството на маслата, разбира се, не са известни, но съдейки по качествата на смазочните препарати можем да съдим, че компанията Бардал подобрява формулите си в течение на годините. Самите масла имат някои от свойствата на добавките произведени от компанията. Ако марката ви е впечатлила по някакъв начин и решите да комбинирате масла и добавки от бранда Bardahl, ще направите една от най-добрите комбинации. Логично, продуктите на всеки един бранд са планирани така, че взаимно да се допълват за оптимални резултати.

Бардал добавка за масло

Всички добавки на пазара се добавят към маслото или горивото, което сипвате на автомобила си. В следващите редове ще поговорим повече за няколко специфични продукта, което се добавят към смазочната течност на вашия двигател.

Първото нещо което правите при смяна на масло, освен да си набавите подходящ заместител и филтър, е да източите системата от старото масло. Ако неговото състояние е крайно лошо, най-вероятно вашият автомобил не е обслужван своевременно. В най-добрия случай, това няма да е довело, все още, до проблеми с двигателя. Във всеки случай е необходимо добре да почистите системата от старото масло със занижени показатели, за да не “замърсява” свежата смазочна течност, която сте закупили. Това отново може да се направи с добавка, вместо с разглабяне и старателно почистване с обезмаслители. Добавка за почистване на двигател преди смяна на масло е нещо, от което малко от потребителите се възползват. Подобен тип добавки не са необходимо само когато маслото не е сменено на време. Ако досега сте използвали една марка дълго време, и в последствие сте решили да смените производителя, добре е да почистите мотора от наличието на масло и на вече чистата система да налеете от новото. Това отстранява нежелани примеси. Компоненти от един продукт може да въздействат отрицателно на формулата на друг продукт. Бъдете внимателни и се придържайте към една марка “любимец”. При несъвместимост с други продукти, обикновено има изрична забележка в указанията за работа. Прочетете ги внимателно ако сменяте сами маслото на вашия автомобил.

След като вече сме почистили нашият двигател от старото масло е време да налеем новото. Момента е идеален да добавим Бардал добавка за масло. Първо ще разгледаме качествата на “Bardahl sumolub”. Тази добавка за масло съдържа в себе си формулата “Полар плюс” и наночастици. Това позволява на продуктът буквално да полепва по металните елементи и да образува тънък защитен филм. Най-хубавото е, че веднъж закупили “Bardahl sumolub”, можем да го използваме за всички смазки, не само маслото на автомобилът си. Подходящ е и за хидравлични системи, скоростни кутии и други. Добавката подсилва издръжливостта на смазочната течност на високи налягания и температури. Това я превръща в много добър спътник на високооборотни спортни двигатели.

Тук идва ред и на една много специфична добавка за масло, която би била много полезна точно в зимния период. Bardahl full metal е добавка, създадена да попълни дребни драскотини по стената на цилиндъра и да предотврати последващи наранявания. От фирмата производител твърдят, че продуктът може да удължи живота на вашия двигател с до 40% при студен старт. Това е доста впечатляващо. Препоръчва се продуктът да бъде добавен при всяка смяна на маслото. Един литър от “Bardahl full metal“ е достатъчен за шест литра масло.

При нас можете да откриете всички горепосочени добавки на марката Bardahl на достъпни цени. Не е необходимо да помните всичко, което сме изписали до тук, а и това не е всичко което знаем. Не се колебайте да попитате представител на Кей Джи Партс за допълнителна информация за всеки продукт. Ние сме винаги на разположение, в услуга на клиентите си. На нашият сайт можете да откриете богата гама от масла, подобрители, добавки, филтри и резервни части за повечето марки автомобили на пазара. Пазарувайте спокойно, знаейки, че ще получите точно това, което сте поръчали.

 


Направете запитване за добавки Bardahl и ние ще Ви върнем обаждане:

Политиката за лични данни на Кей Джи Партс ЕООД:

12 + 8 =

Call Now ButtonОбади се