-10% на всички ДОБАВКИ
КУПОН ЗА НАМАЛЕНИЕ

Здравейте, скъпи клиенти! През месец януари екипът ни пуска 10% намаление (промо код: Dbvk10) на всички ДОБАВКИ закупени от сайта ни.

More Less
Изтича на: 31-01-2020

Автомобилите Ауди започват да се произвеждат в германския град Цвикау през 1910 година от Аугуст Хорх. Името Audi всъщност е латинският превод на фамилията Хорх. Ауди става част от Фолксваген-Ауди груп (VAG) през 1964 година. Въпреки че се произвеждат от Фолксваген-Ауди груп, за чиято прецизност и внимание към детайлите вече сме споменавали в предишна публикация, автомобилите с марка Audi имат своите проблеми и слабости и в следващите редове ще Ви разкажем за тях.

Audi 3.2 FSI – Проблеми и слабости

Започваме с мощния 3.2-литров мотор с шест цилиндъра, защото именно с него са оборудвани някои от автомобилите, които ще споменем в тази статия (Audi A4, Audi A4 Avant, A6, A6 Avant, A6 Allroad Quattro). Проблемите засягат автомобили, произведени от 2007 година до днес. Най-честите оплаквания са за загуба на мощност и по-малка икономия на гориво. Все пак, ако не сте любител на скоростта и държите особено много на икономията на гориво, ние Ви препоръчваме да изберете дизеловите агрегати с по-скромен работен обем – 1.9 TDI 131к.с и 2.5 TDI Quattro. Макар и икономични, въпросните дизелови мотори не са идеални и също имат своите недостатъци.

Audi A4

Audi А4 – Проблеми и слабости

Нека първо се фокусираме върху Ауди А4, един от предпочитаните семейни автомобили. Той се предлага и в комби версия, която е много търсена поради голямата съвместимост за багаж, играчки, тротинетки, колела и всичко, което върви ръка за ръка с нов член на семейството. Автомобилът е способен да допринесе с много комфорт, динамика и лукс в ежедневните Ви семейни пътувания. Този комфорт може лесно да бъде намален поради проблем с климатроника на Ауди А4. Този проблем най-често се дължи на повреден датчик на радиатора на климатика. Ремонтът не е скъп, но все пак трябва да се има предвид.

Audi A4 B8 проблеми

Проблемите с този легендарен модел на Ауди са свързани предимно със скоростните кутии при по-новите екземпляри. Избягвайте такива оборудвани с Multitronic скоростните кутии. Те често дават дефект, а ремонтирането им в много от случаите се изразява в подмяна на кутията. Ауди А4 Б8 изглежда доста примамливо на пазара на автомобили втора употреба, но имайте предвид, че автомобилът е претенциозен откъм навременно и коректно обслужване. За жалост, такъв феномен не е често срещан.
Моделът често страда и от загуба на охладителна течност поради течове. Течовете най-често са причинени от разхлабени скоби на маркучите или пробив в охладителя на циркулацията на отработените газове.
B8 може и да ви изненада с проблем при паленето, особено в студените месеци. Това се получава поради големият брой екстри и консумация на ток при стартиране. Акумулаторът при моделът е локализиран в багажника, което допълнително допринася за засилване на проблемите с паленето, тъй като зарядът трябва да пропътува дълъг път до таблото.

Audi A4 2.5 tdi Quattro проблеми

Тази модификация често страда от проблеми с двумасовият маховик. Той не е съвсем съобразен с въртящият момент на агрегата. Това води до преждевременно износване. Quattro модификацията върви ръка за ръка и с по-скъпото обслужване, а ако не сте късметлии и до по-чести посещения в сервиза. Поради особеностите на механизмите за задвижване на четирите колела, по-често се налага подмяна на елементи от окачването. В допълнение към това, трябва да прибавим и смяната на маслото в диференциала. Въпросният диференциал създава главоболия на много собственици на автомобили А4 Quattro, тъй като често не е бил правилно експлоатиран и обслужван от предишния собственик. Запомнете, че маслото в диференциала не се долива, а се сменя с ново. Това го предпазва от сериозни повреди, които в повечето случаи се решават радикално само с подмяна.

Audi A4 1.9 tdi 131 проблеми

Audi A4 1.9tdi е може би най-търсената версия на автомобила. Двигателят се слави с пъргавина и издръжливост. При него често срещаните проблеми са типични за повечето дизелови мотори. Дюзите при почти всички дизелови мотори създават проблеми. Те се нуждаят от редовно почистване, рециклиране или смяна, според зависи сериозността на проблема и експлоатацията. Проблеми създава и контролната платка към турбината или самата турбина. Внимавайте при изборът си на автомобил втора употреба. Поради големият интерес към тунинговането на този мотор, може да си закупите някое “опитно зайче” и проблемите да завалят един след друг.

Audi A3

Аudi А3 – Проблеми и слабости

Време е да разгледаме и по-малкия брат на А4 и доста по-предпочитан сред младежите, Ауди А3. Платформата е добра позната в страната, автомобилите от първа и втора генерация на модела са сред най-предпочитаните избори за първи автомобил. Черната статистика сочи че А3, както и S3 са предпочитани и от автокрадците. Имайте това предвид при избора си.
Обърнете внимание на носачите на вашето Ауди А3. Някои модели са с алуминиеви носачи. Това означава по-леко купе, което би довело до икономия на гориво и пъргавина на автомобила. Проблемът тук обаче е в състоянието на пътната инфраструктура по която шофирате. Алуминиевите носачи са по-леки, но и по склонни към деформация. Ремонтът отнема време, а и носачите са по-скъпи.
Обичайните проблеми с турбини и дюзи при дизеловите модели са налице, но до този момент те са добре познати на аудиторията на марката, както и тяхното ремонтиране. При моделите от 2008 до 2011 оборудвани с 2.0tdi дизелов “common-rail” мотор може да забележите изтичане на гориво. Този проблем е адресиран от самите Audi и е разрешен чрез добавянето на балансиращи тежести. Нужно е да проверите дали вашият избран екземпляр е бил отремонтиран. При моделите от 2005 година може да има изтичане на газ от газовия генератор за въздушните възглавници. Отново, този проблем е адресиран от марката, нужно е да направите справка в сервиз дали е отстранен. По сериозни проблеми би докарал модел между 2003 и 2005 година, тъй като при тях маховикът може да бъде дефектен. В редки случаи това може да доведе и до пожар.

AudiI a6

Audi A6 – Проблеми и слабости

Ауди А6 е предпочитан модел от любителите на лукса и комфорта, който може да ви донесе един седан с по-големи габарити и богата гама от екстри. Разбира се, този модел не е безупречен, макар и да е доста добре реализиран откъм дизайн и оборудване.

Audi A6 3.0 TDI Quattro проблеми

Тази лимузина носи на своите собственици завидна динамика, спрямо теглото на купето, както и доста добри показатели за издръжливост. Моторът е с верига, или по точно – вериги. Макар агрегатите с верига да са предпочитани, системата на Ауди с две вериги поставя определен брой майстори в страната “обратно в първи клас”. Основен симптом за проблем в ангренажната верига е лекото почукване откъм мотора при старт. В повечето случаи, то изчезва след като двигателят достигне добра работна температура. Това не означава да пренебрегвате проблема. Подменете веригата за да избегнете по-сериозни проблеми. Най-важното е да се доверявате само на проверени сервизи, зацепването след смяна на веригата е от изключителна важност. Изпълнението на този ремонт е сложно и изисква прецизност. В противен случай може дори да навреди на автомобила и бюджета.

Audi A6 2.5 tdi проблеми

Този двигател би трябвало да съчетава най-доброто от двата свята, тоест да е икономичен като 1.9тди, но и по-пъргав и мощен като 3.0тди. Реалността обаче е малко по-различна. Моторът има доста модификации и всяка една от тях има своите специфики. Масовото мнение за този двигател не е никак добро. Наричат го дори “лейката” поради многобройните течове, които могат да се появят при неправилна поддръжка. Имайте предвид, че А6 е по-висок клас автомобил и обслужването му е доста по-скъпо от това на други модели от марката, както и на други производители. Че двигателят има своите “детски” проблеми при някой от модификациите си, не можем да спорим, но и голяма част от повредите му са в следствие на некомпетентно обслужване и диагностика. Ако наистина сте се спрели на този двигател за покупка втора употреба, уверете се, че ще го обгрижвате при компетентни лица. В противен случай ще ви създава ядове с горене на масло, губене на мощност, течове на антифриз и нафта и други.

Проблем с автоматична скоростна кутия Aуди A6

Ауди А6 проявява взискателност и към маслата за скоростната си кутия. Хидравликата, фрикционните дискове и хидротрансформаторите в автоматичните скоростни кутии изискват висококачествени масла. Използвайте тези зададени по-каталог, а ако вашият автомобил е на повечко години, помислете и за масла с по-добри показатели. При смяна на маслото от скоростната кутия проверете неговия цвят, както и за наличие на метални стружки. Стружките сами по себе си не са стопроцентов индикатор за проблем, но ако са прекомерно много, можете да заключите, че има някакъв проблем в кутията. При всяка интервенция с автоматика е добре да се направи адаптация на скоростна кутия след това, както и да се зацепи мотора с правилните скоби за това!

audi a5

Ауди А5 – Проблеми и слабости

Ауди А5 е страхотен динамичен автомобил предлаган в три варианта: купе, sportback и кабрио. При него ключови качества са спортният дизайн, луксозният интериор и динамичните възможности. Проблемите с този модел се проявяват най-вече в спирачната система. При движение с по-висока скорост, на това иначе тежко и пълно с екстри купе, е нормално спирането да е малко по натоварващо за спирачната система. Очаквайте по-честа смяна на дискове, накладки и апарати. Друг често срещан проблем е с горивната помпа при моделите след 2005 година с дизелови агрегати. Въпросната помпа е марка Bosch CP4. Тя се поставя на повечето дизелови двигатели след 2005 година (2.0тди, 3.0тди, 4.2тди). Проблемът с нея е в преждевременното износване и формиране на метални стружки, в горивната смес. Този проблем не е само при Ауди А5, но е добре да го имате предвид при избора си. Можете да се запознаете с други очаквани проблеми в по-горните редове от статията.
Моделът може да ви подразни и с две други дребни забележки. Жабката често заяжда или не се затваря правилно. Отстраняването на този проблем може да стане реалност само след смяна на целият модул, което е меко казано дразнещо.

audi q5

Audi Q5 – Проблеми и слабости

Моделът Q5, също като A5, може да ви създаде повече ядове със спирачките. Прахът от накладките е проблем при този автомобил. Експертите съветват да инвестирате по-голяма сума пари за наистина качествени накладки. Дневните светлини на автомобилите произведени през 2009 година отказват. Това е причинено от модул, който за щастие е лесен за откриване. Собственици на Q5 често се оплакват и от странен шум при отключване и заключване на автомобила. Причината за това най-често се крие в моторчето за багажника. Проверявайте дали той е наистина заключен когато оставяте автомобилът си извън гараж или охраняем паркинг.

audi allroad

Audi Allroad – Проблеми и слабости

При модификациите Allroad най-често срещаните проблеми са със въздушното окачване. Ако откриете вашия автомобил наклонен на една страна на сутринта, най-вероятно има теч в съответните въздушни възглавници. Ако повдигнете автомобилът до най-горна точка и напръскате възглавниците със сапунена вода, може да забележите мястото на теча по балончетата, които ще се образуват там. Това ще спести време на вашият майстор за диагностициране на проблема, а на вас може да ви спести пари. Обикновено, когато запалите автомобила той ще се нормализира, но не пренебрегвайте проблема. Ако не обърнете внимание на спукана въздушна възглавница, следващият потърпевш по веригата ще е компресорът за системата. Друг проблем с въздушното окачване се крие в датчика за нивото на автомобила. Той е позициониран върху предната полуоска, но кабелът с който е подвързан се разтяга при най-горно и най-долно положение на окачването. Това понякога води до скъсване или откачане на датчика. В такъв случай въздушното окачване ще откаже и ще видите грешка на борд компютъра. Ремонтът не е от най-сериозните, особено ако датчикът е просто разкачен. Избягвайте 2.7Т двигателят, тъй като е “жаден” за масло и течовете не са рядко срещани. Ако имате възможност, ориентирайте се към 4.2-литровия двигател.

Ауди е марка за взискателни собственици и от своя страна изисква и качествена поддръжка от тях. Не правете компромиси при избора на резервни части за вашето Ауди. Обърнете се към онлайн магазина на Кей Джи Партс за съвет. Тук ще намерите всичко необходимо за качествено обслужване и отремонтиране на Вашия автомобил.


Направете запитване за авточаст и ние ще Ви върнем обаждане:

Политиката за лични данни на Кей Джи Партс ЕООД:

10 + 4 =

Call Now ButtonОбади се