Масла

 

Всички масла, които предлагаме са с гарантиран произход и качество! 

Функцията на автомобилното масло е да се грижи за смазването на двигателя на Вашия автомобил, като по този начин намалява консумацията на гориво. При правилен подбор на подходяща смазочна течност, тя намалява износването и удължава живота на автомобила. Маслата се делят на 3 подкатегории според тяхното предназначение, а именно – моторни, трансмисионни и хидравлични. В зависимост от техния състав се определя дали са предназначени за бензинови или дизелови двигатели, а когато са универсални, могат да се ползват и за двата вида. Базовото масло е определящо както за качеството на моторното масло, така и за вида на неговия състав – може да бъде минерално, синтетично или полусинтетично. Поради спецификата на процеса на получаване на синтетични и полусинтетични масла, качеството им може да бъде регулирано и съответно подобрено. По тази причина, специалисти и производители от цял свят препоръчват употребата им като по-добра алтернатива на минералните масла.

KGPARTS.BG съветва клиентите си да се придържат към инструкциите, дадени в документацията на техния автомобил, както и в описанията на продуктите на производителите на моторни масла. В случай на липса на информация за упоменат оптимален пробег за смяна на маслото, се препоръчва спазването на стандартната норма за подмяна на една календарна година или изминати между 10 и 15 хиляди километра.

Намерете подходящото за Вашия автомобил, камион или мотоциклет масло в някой от предоставени от производителите продуктови каталози:

             - CASTROL 

             - FUCHS

             - TOTAL

               -  MOBIL

Филтрирай по категория